Așa cum este imposibil să pictezi o imagine frumoasă pe o pânză murdară, la fel este imposibil să menții sănătatea într-un corp poluat.
Iubește-ți corpul, ai grijă de el nu numai în exterior, ci și în interior, ascultă-i cerințele - și vei trăi o viață lungă, activă și interesantă.
Urmați regulile de curățare și veți întări apărarea organismului și sănătatea dumneavoastră.
Regula 1. Curățarea organelor corpului
Curățați-vă corpul primăvara și toamna, nu acumulați murdărie în el
Se consideră indecent să ieși în stradă cu fața murdară, părul nespălat, părul dezordonat și dinții nespălați. Acest lucru îi va speria chiar și pe cunoscuții tăi și va fi foarte neplăcut pentru cei dragi să te vadă în această formă. Cu toate acestea, foarte puțini oameni le pasă să-și păstreze corpul curat, deși curățenia corpului este mult mai importantă pentru menținerea sănătății. Când toate organele interne ale unei persoane sunt curățate, toți paraziții sunt expulzați din organism, forțele de protecție cresc atât de mult încât poate fi în centrul unei epidemii și nu se îmbolnăvește. Sănătatea deplină este o stare naturală: dacă nu poluăm organismul și îi urmăm dorințele intuitive, atunci se autoreglează și rămâne sănătos.
Cel mai eficient este să curățați corpul primăvara și toamna, când apar detoxifiante naturale
Primăvara, plantele tinere, în ale căror celule nu au avut încă timp să apară diverse tulburări, vă vor ajuta în acest sens. Plantele saturate cu puterea apei de topire sunt extrem de utile. Primavara, natura se trezește din somn, acesta este o perioada de curatare naturala, cand organismul nostru reactioneaza sensibil la ritmurile naturale, asa ca trebuie neaparat sa il ascultam. Curățenia de primăvară este o curățare de prospețime care aduce tinerețe, bucurie și energie. Acesta este un moment de întinerire și reînnoire celulară.
Toamna, natura se pregătește pentru iarnă, aruncă tot ce nu este necesar și folosit, dar o face foarte frumos. Curățarea de toamnă este mai grea și mai serioasă. Celulele corpului sunt saturate de forță și întărite, creând o rezervă pentru viață în condiții nefavorabile.
Toamna, îmi place să stau pe malul lacului și să admir frunzele stacojii ale arțarului, care cad lin pe suprafața oglinzii apei. Cât de magnifică este apa albastră cu sclipirea frunzelor de arțar!
Curățarea corpului primăvara și toamna poate fi comparată cu curățarea majoră sau chiar cu reparațiile, iar curățarea mai blândă pe tot parcursul anului poate fi comparată cu curățarea zilnică a casei.
Totuși, dacă în casă se face curățare doar primăvara și toamna, vă puteți imagina în ce se va transforma?! Același lucru se întâmplă și cu corpul nostru, doar că observăm praf pe masă, dar nu și poluare, de exemplu, în tractul alimentar. Nu ne gândim la curățenia corpului până când nu ne dă un ultimatum sub forma unei boli. Prima reacție a tuturor este aproape aceeași - surpriză: de unde? De ce? Ieri totul a fost bine! Și a fost doar o avalanșă care acumulează fulg de nea după fulg de nea, ultimul a căzut - și avalanșa a coborât din cauza celui mai mic șoc. Vă doresc să preveniți întotdeauna dezvoltarea unei avalanșe în organism.
Regula 2. Purificarea emoțiilor
Nu vă aglomerați emoțiile
Curățați-vă emoțiile, admirați mai mult natura frumoasă - acest lucru vă va oferi multe momente fericite în viață. La urma urmei, viața ne este dată pentru bucurie!
Construiește-ți viața așa cum îți place. Nu-ți fie frică de propriile tale dorințe. Soarele strălucește în mod egal asupra tuturor.
În fiecare an populația Pământului crește, trăim din ce în ce mai aproape unul de celălalt, spațiul nostru personal confortabil se îngustează constant, aglomerat de alți oameni. Și pentru a-ți menține propria sănătate, trebuie să te poți adapta.
Toate culturile lumii au dezvoltat reguli de comportament - și acest lucru nu este întâmplător. Capacitatea de a vă comporta, de a vă reține impulsurile și emoțiile este cheia prosperității națiunii și a fiecărei persoane în mod individual. Bunăvoința, calmul, bunătatea și politețea sunt întotdeauna binevenite - aceste sentimente păstrează sănătatea persoanei însuși și a oamenilor din jurul său.
Este deosebit de dificil pentru cei care comunică constant cu mulți oameni - nici măcar din cauza profesiei lor, ci pur și simplu, de exemplu, folosind transportul în comun sau rătăcirea prin piață pentru a face cumpărături. Dacă ai puțină energie, vizitarea locurilor aglomerate poate fi obositoare și iritantă. Este foarte periculos. Iritația subminează în liniște sănătatea, înrăutățește starea pielii și crește vârsta internă a unei persoane. Vârsta internă (biologică) este vârsta adevărată. O persoană poate avea douăzeci de ani, în timp ce vârsta sa biologică este mai mare de patruzeci de ani. Organele și celulele sale interne au îmbătrânit înainte de până acum. Foarte rar acest lucru se întâmplă din cauza anomaliilor genice congenitale, mult mai des din cauza manipulării inepte a propriului corp și chiar a neglijării totale a cerințelor și nevoilor acestuia.
Uneori, o creștere a vârstei interioare apare fără să știe. De exemplu, a trăi lângă o cale ferată mai mult de un an crește vârsta internă a unei persoane cu o medie de cinci ani. Cu cât o casă este mai aproape de calea ferată, cu atât cei care locuiesc în ea devin mai în vârstă. Și invers, trăirea în munți, în mijlocul naturii, reduce vârsta interioară - conform pașaportului, un om poate avea o sută de ani, dar vârsta sa interioară se apropie de doar patruzeci de ani.
Vizitarea locurilor aglomerate poate crește și vârsta internă. Pentru a ușura sentimentele negative, puteți medita sau admira natura, priviți lucruri frumoase, dar în niciun caz nu alimentează iritația - acest lucru nu va aduce nimic altceva decât rău.
Furia, invidia, răutatea, lăcomia și alte sentimente și emoții similare subminează sănătatea unei persoane, îi fură ani de viață și slăbesc sănătatea celor din jur. Oamenii încearcă să comunice mai puțin cu o astfel de persoană. Dacă mai aveți emoții negative, încercați să le depășiți. Desigur, acest lucru nu este ușor, dar considerați invidia, lăcomia și altele asemenea ca fiind pur și simplu o boală care necesită tratament. La urma urmei, furia distruge ficatul, înrăutățește compoziția sângelui și, uneori, perturbă funcționarea normală a organelor respiratorii și a sistemului cardiovascular. Apoi este rândul rinichilor să lucreze în suprasolicitare, curățând corpul de deșeuri.
Încercați să înțelegeți cauza emoțiilor negative și să o eliminați. Poate că corpul tău nu este suficient de încărcat fizic și apar emoții negative din cauza unei încălcări a armoniei? Creșteți-vă activitatea fizică, plimbați-vă mai mult, înotați, mergeți cu bicicleta, efectuați exerciții fizice speciale, doar aruncați o pernă de mai multe ori în perete - acest lucru ajută adesea!
Regula 3. Limpezirea gândurilor
Nu vă aglomerați gândurile
Pentru a obține longevitate ai nevoie de sănătate, pentru a obține sănătate ai nevoie de o perspectivă veselă și optimistă asupra lumii, iar o perspectivă veselă asupra lumii este de neatins fără o mentalitate corectă. Trebuie să ne obișnuim cu disciplina gândirii. Mulți oameni nici măcar nu își pot pune propriile gânduri în ordine, așa că cum putem vorbi despre sănătate?! Preia controlul asupra gândurilor tale, antrenează-te să gândești pozitiv și vei vedea cât de mult îți va deveni viața mai ușoară.
Dragostea de sine este un sentiment natural care permite unei persoane să fie sănătoasă și să-și mențină corpul în formă bună. Fără iubire de sine, o persoană nu poate atinge fericirea - dacă este dezgustată de sine, atunci cum poate să le mulțumească altora? Fără iubire de sine, este dificil să ajungi la culmile profesiei - dacă o persoană nu se iubește pe sine, atunci nu iubește tot ceea ce face. Fără iubire de sine, o persoană nu poate deveni frumoasă și atractivă - îngrijorarea va fi întotdeauna scrisă pe fața lui. Fără iubire de sine este imposibil să ajungi la culmile spiritului - îndoielile ies în cale. Fără iubire de sine nu poți construi o casă sau crește copii - toate acestea vor dobândi defecte.
O perspectivă optimistă și plină de bucurie asupra lumii te ajută să trăiești mai bine și mai mult, așa că alungă toate gândurile negative și sumbre. Iubeste-te! Spune-ți lucruri frumoase, fă-ți mici cadouri și nu te gândi la rău. Spune-i gândului negativ: „Acest gând nu este al meu, de unde a venit este acolo unde a plecat.” Gândește-te cine este proprietarul gândurilor tale? Probabil că trebuie să fie aranjate.
Gândurile optimiste deschid porțile drumului către împlinirea dorințelor, în timp ce gândurile negative încuie aceste porți în fața noastră și descuie porțile necazurilor.
Încercați să scăpați de gândurile negative, acestea vă iau frumusețea și tinerețea. Fii optimist! Îți oferă farmec, îți dă vitalitate, aprinde un foc în ochi și atrage oamenii la tine.
Gândurile anxioase nu au loc în capul tău - nu aduc niciun beneficiu, nu te pregătesc pentru evenimente viitoare, ci doar se hrănesc cu vitalitatea ta. Alungă-i! Dacă problemele se profilează, gândiți-vă cum le puteți evita. Dacă necazurile nu pot fi evitate, gândiți-vă la modul cel mai bine să vă pregătiți pentru ele, astfel încât să provoace cel mai mic daune. S-a notat de mult: ceea ce vă temeți cel mai mult, se întâmplă. De foarte multe ori, cu gândurile și fricile noastre negative, atragem și realizăm ceea ce nu ne dorim deloc.
Un alt exemplu: o tânără mamă crede că copilul ei se va îmbolnăvi, începe să-l învelească, să-l protejeze de toți microbii, să șteargă mânerele ușilor cu alcool și să reducă contactul copilului cu microbii la minimum. Apărarea organismului, incapabilă să lupte, este redusă. Iar când copilul va merge la școală, se va îmbolnăvi, pentru că va fi bombardat cu un întreg baraj de germeni și bacterii pentru care nu este pregătit.
Mai ales periculoase sunt gândurile despre propria inferioritate, ghinion și inaptitudine. Amintiți-vă de vechea zicală: "O persoană poate face tot ce vrea și vrea tot ce poate!"
În Japonia, copiii cu vârsta sub cinci ani au voie să facă ce vor, cu doar o ușoară dezaprobare, totul pentru a crește o persoană încrezătoare și de succes. Fiecare persoană este unică și talentată! Cu gândurile tale negative, închizi multe oportunități pentru tine. Mentalitatea eșecului atrage eșecuri, înrăutățește viața și împinge spre sărăcie și boală. Gândurile negative strică aspectul, o astfel de persoană provoacă neîncredere printre altele, este concediată de la serviciu în primul rând.
Gândurile sunt direct legate de coordonarea mișcărilor, starea mușchilor și oaselor, vederii și auzului. Gândurile negative, dacă se instalează în capul tău pentru o perioadă lungă de timp, îți pot slăbi vederea și auzul, pot înrăutăți starea vaselor de sânge și pot provoca aritmii și alte boli de inimă. Digestia reacționează deosebit de puternic la gândurile negative. De exemplu, gastrita apare adesea pe fondul îndoielii de sine, iar un ulcer de stomac se datorează îndoielilor constante cu privire la abilitățile cuiva. Chiar și mâncarea simplă într-un mediu calm și vesel este digerată mai bine și aduce mai multe beneficii decât cea mai sănătoasă sau mai scumpă mâncare, dar pregătită cu gânduri rele, servită cu neplăcere și mâncată într-o dispoziție melancolică. Gândurile negative duc foarte des la apariția pietrelor la rinichi. Aici ei spun: "O piatră în suflet, o piatră în rinichi."
Dacă o persoană nu știe să se bucure de viață, cum poate să învețe acest lucru propriilor copii? Cum vor putea astfel de copii să arate respect și ajutor față de părinții lor la bătrânețe? Copiii își susțin părinții din dragoste pentru ei. La bătrânețe, când multe hobby-uri nu mai sunt atât de importante, cuvintele calde și grijulii ale celor dragi și atenția lor sunt de mare ajutor. Adesea o persoana iritata care certa totul ramane in pace, pentru ca copiii si nepotii sai incearca sa comunice cat mai putin cu el, iar el ii certa din ce in ce mai mult pana se opreste orice comunicare.
O persoană nemulțumită trebuie să învețe să se iubească pe sine, trebuie să creadă că are merit și atractivitate - căci cine poate iubi pe cineva care nici măcar nu se iubește pe sine?
Regula 4. Curățarea minții
Nu-ți polua mintea
Încercați să vă asigurați că informațiile pozitive pe care le primește creierul dvs. sunt întotdeauna mai mari decât informațiile negative care vi se oferă.
Este foarte util să vă curățați periodic mintea de toate gândurile, creând așa-numitul gol al minții. Aceasta este o stare în care mintea ta este liberă, când nu este tulburată de niciun gând. Oamenii care sunt capabili să-și purifice mintea pot realiza orice își doresc. Nici un singur obstacol nu le poate rezista - mintea capătă o asemenea putere!
Pentru a-ți curăța mintea, poți deseori să meditezi, să citești mantre sau rugăciuni, să desenezi, detașându-te de tot (în modul automat). Admirând apa și focul viu, plimbările lungi cu viteză constantă ajută și la curățarea minții.
O persoană din secolul al XX-lea, spre deosebire de o persoană din secolul al XIX-lea, când m-am născut și am crescut, era obișnuită să se gândească constant la ceva, să rezolve probleme. Îi este greu să treacă la o stare contemplativă.
Stai confortabil. Închideți ochii și imaginați-vă un râu care curge încet. Doar uita-te la ea. Lasă-ți gândurile să treacă, nu le acorda atenție, urmărește doar râul care curge încet. Făcând acest exercițiu periodic, puteți trece cu ușurință la o minte pasivă.
Există un alt tip de înfundare a minții - informații inutile. Mulți oameni adoră să vorbească despre boli, despre accidente, să citească rubrici în ziare în care scriu despre crime și crime și discută constant despre toate acestea. Dar astfel de informații reduc vitalitatea, pun corpul într-o dispoziție negativă și pur și simplu accelerează îmbătrânirea.
Oamenii care au ales ca specialitate lupta împotriva manifestărilor negative ale naturii umane au protecție psihologică datorită propriilor abilități, trăsături de caracter (altfel nu ar fi ales o astfel de profesie) și o anumită atitudine. Corpul medicului se obișnuiește cu atacurile constante ale virușilor și microbilor, îi respinge cu succes, dar de foarte multe ori se întâmplă ca, fără a se îmbolnăvi ei înșiși, medicii „livrează” boli în casele celor dragi (de aceea, este imperativ să crește-ți apărarea).
Există, de asemenea, „bine-doritori” care îi ceartă constant pe alți oameni. Ei raportează neajunsuri, fac comentarii, sfătuiesc ce să facă într-un caz sau altul și sunt foarte jigniți când sfaturile lor nu sunt urmate. Stai departe de astfel de oameni - îți înfundă mintea și te împiedică să trăiești o viață fericită și de succes. Foarte des, după comunicarea cu „binevoitorii”, încep certurile în familie, viața intră într-o perioadă de ghinion și chiar și boala este posibilă. Acest lucru declanșează informațiile negative încorporate în creierul tău.
Dacă este imposibil să reduceți comunicarea cu astfel de oameni (se poate ca acestea să fie rudele dvs. în vârstă și trebuie să le acordați atenție), discutați cu ei despre subiecte neutre: despre vreme, plante, artă și muzică. Încearcă să te îmbraci frumos când mergi să-i vezi și asigură-te că le aduci un mic cadou - ar putea fi chiar un coaster făcut de tine sau prăjituri de casă. Cadoul îi distrage atenția pe „binevoitori”, iar influența lor negativă nu afectează la fel de mult. În general, este întotdeauna util să ai un detaliu strălucitor pe hainele tale - pentru a atrage atenția celorlalți asupra acestuia și a le distrage atenția de la tine.
Astfel de „bunători” fac mult rău atunci când vă vizitează casa. Criticându-ți mobilierul, tablourile și alte decorațiuni pentru casă, îți lasă minții „hrană otrăvită”, care te poate ocupa multe luni și îți poate distrage atenția de la problemele urgente. Prin urmare, este recomandabil să plasați o vază frumoasă în nișa tokonomei, astfel încât atenția „bunătorilor” să se concentreze asupra acesteia. Lucrările unui adevărat maestru sunt capabile să absoarbă dorințele negative, împiedicându-le să intre în minte și neutralizându-le. Strămoșii noștri au observat acest lucru cu mult timp în urmă și au găsit locul cel mai proeminent pentru vaze.
O astfel de vază este un adevărat gardian al casei și nu va permite să se facă rău casei și oamenilor care locuiesc în ea. În schimb, poți agăța o poză sau un sul cu o zicală sau un covor frumos. Cel mai important lucru este că este creația unui maestru, și nu un meșteșug.
Regula 5. Curățarea mediuluiNu poluați natura
Ai grijă de tine, protejează-te și îngrijește-te de ceea ce te înconjoară, iar această grijă îți va reveni în stare de sănătate păstrată.
O persoană este întotdeauna influențată de locul în care locuiește. Oamenii care trăiesc aproape de natură sunt mai calmi. Orașele au un ritm de viață foarte rapid, astfel încât locuitorii orașului sunt mai neliniştiţi.
Contează și frumusețea locului - a trăi lângă o grădină frumoasă, un munte maiestuos și un lac limpede este mai plăcut și mai sănătos. Și dacă o persoană primește o locuință lângă o groapă de gunoi, observând o imagine atât de sumbră, nu va dura mult până se îmbolnăvește.
Condițiile în care va trăi depinde și de dorința unei persoane. Încercați să mențineți curățenia locului în care locuiți, pentru că de asta depind sănătatea și longevitatea. Chiar și un corp sănătos și curat se confruntă cu stres suplimentar într-un mediu nefavorabil.
Este necesar să mențineți curățenia și în casa dvs. Curățarea umedă va ajuta la eliminarea prafului, împreună cu care germenii și alte organisme patogene iubesc să călătorească. Plantele din casă, eliberând fitoncide, vor curăța aerul de agenți patogeni și vor „mânca” parțial substanțe chimice dăunătoare. Ne vor încânta cu florile și frunzele lor frumoase, ne vor distrage atenția de la griji și griji și ne vor oferi momente de relaxare. O cameră confortabilă te va ajuta să te relaxezi și să câștigi putere. Lumina soarelui care intră prin ferestrele deschise va dezinfecta camera.
Chiar și o grădină mică sub fereastră, chiar și câteva plante pe fereastră vor îmbunătăți compoziția aerului. De exemplu, o mică grădină de ienupăr poate curăța de viruși un oraș de milioane de dolari. Aceasta înseamnă că, chiar dacă în fiecare a doua familie plantează ienupăr acasă și îl îngrijește cu grijă, vom uita treptat de epidemii. Încercați să utilizați doar materiale naturale acasă, acest lucru vă va economisi puterea corpului. Atingeți plasticul - este indiferent pentru oameni. Atingeți o masă de lemn - vă simțiți viu, lemn cald sub mâini, ne face plăcere să o atingem, face plăcere ochiului.
Există o modalitate foarte simplă de a reduce incidența bolilor - nu aruncați gunoiul nicăieri. Microbii se dezvoltă rapid pe el, intră în aer și vei respira acest aer - nu există bariere în calea aerului.
Tractul digestiv este un loc în corpul uman unde se pot acumula multe probleme de sănătate. Există mai multe fenomene de stagnare a alimentelor și a toxinelor aici decât în multe alte părți ale organismului. Alimentele care rămân nedigerate pot dăuna organismului. O alimentație incorectă și nepăsarea față de legile naturii pot duce la acumularea de deșeuri în tractul digestiv, cauzând otrăvirea organismului și afectând sănătatea generală.
Hrana ne oferă energie și substanțele necesare pentru a construi și menține organismul în stare de bine. Atunci când mâncarea este pregătită cu grijă și servită cu frumusețe, aceasta poate aduce satisfacție atât trupului, cât și sufletului, fără a lăsa reziduuri în corp.
Mâncarea poate să fie o experiență frumoasă - un platou de alimente frumos aranjate poate să ofere plăcere vizuală, iar un fel de mâncare delicios poate fi o experiență culinară minunată. Neglijarea alimentației și indiferența față de aspectul mâncării pot duce la acumularea de reziduuri în intestin, formarea de pietre în ficat și rinichi. Hrana veche, prost pregătită și neplăcută poate crea depozite în tractul digestiv, deoarece un organism indiferent nu o poate digera eficient, necesitând curățare.
Există mai multe metode pentru a curăța tractul digestiv, iar fiecare persoană poate alege ceea ce se potrivește cel mai bine pentru corpul său. Este important să înțelegem semnele care arată dacă corpul este încărcat cu toxine. De obicei, aceste semne pot fi observate fără teste speciale. Mirosul corpului și aspectul limbii pot oferi indicii importante despre starea noastră de sănătate. De asemenea, digestia incorectă poate indica dezechilibre în organism.
O digestie sănătoasă este un semn al unei bune stări de sănătate. Alimentele ar trebui să fie digerate și eliminate din corp într-un timp rezonabil. Orice anormalie în procesul de digestie poate indica probleme de sănătate. Constipația, în special, poate duce la acumularea de toxine în organism, dezechilibre în digestie și afectarea sănătății.
Alimentația este un factor cheie în menținerea sănătății sistemului digestiv. Un aport variat de alimente, cu porții mici, poate ajuta la menținerea unei funcții digestive optime. Adăugarea de alimente bogate în pectină la dieta dvs., precum merele, perele, rubarba, cireșele și multe altele, poate contribui la curățarea și detoxifierea organismului. Pectina are proprietăți de absorbție a toxinelor și poate ajuta la eliminarea lor din corp.
În concluzie, a menține un tract digestiv sănătos și a preveni acumularea de toxine implică alimentație echilibrată, atenție la semnele oferite de corp și alegerea alimentelor cu grijă. Curățarea periodică a corpului prin alimentație este o modalitate eficientă de a menține sănătatea și vitalitatea. Cu toate acestea, orice modificare semnificativă în dieta sau stilul de viață ar trebui discutată cu un specialist în domeniul sănătății.