Mișcarea este viață!

Mișcarea este viață!

Cum să nu te îngrași când e frig
Când e frig afară, este greu să te obligi chiar și să faci o plimbare, mai ales dacă afară este înnorat sau plouă. Prin urmare, toamna, iarna  nivelul de activitate fizică scade, dar cantitatea de calorii crește adesea și devine mai ușor să te îngrași. În articolul dat vă vom spune cum să rămâneți activ și să vă păstrați figura până la vara viitoare. Și vă vom recomanda și suplimente alimentare care vor susține organismul și vor ajuta să nu adăugați prea multe kilograme.

Înscrie-te la fitness
Sunt oameni care nu se încântă la auzul cuvântul „fitness”. Pot exista multe motive să nu-ți placă o astfel de activitate: programul nu s-a potrivit și nu a avut niciun efect, antrenorului sau muzica nu ți-au plăcut. Dacă nu ați fost fascinat de nicio direcție de fitness, acesta nu este un motiv pentru a o refuza - majoritatea orașelor sunt pline de programe diferite, de exemplu:
- Antrenamentul de putere. Ele vor ajuta la construirea mușchilor și vor face corpul în relief. Exercițiile sunt efectuate cu greutăți - de exemplu, folosind gantere, tije sau greutăți pentru picioare și brațe. Antrenamentul de forță include antrenament în circuit, power yoga și sesiuni de sală.
- Antrenamente aerobice. Acestea vor ajuta la pierderea în greutate și la întărirea sistemului cardiovascular, deoarece multe exerciții sunt efectuate într-un ritm rapid. Cele mai multe tipuri de fitness sunt legate de activități aerobice - de exemplu, cursuri de grup, alergare, sărituri pe trambuline sau pășire.
- Antrenamente de dans. Ele vor ajuta la dezvoltarea flexibilității, plasticității și coordonării mișcărilor. Antrenamentul de dans include zumbabelly dancebody balet, exerciții cu stâlpi.
- Antrenamente de întindere și echilibru. Ele vor ajuta la dezvoltarea flexibilității, dar aproape că nu există riscul de a leza mușchii, articulațiile și ligamentele, deoarece lecția se desfășoară într-un ritm măsurat. Aceste antrenamente includ Pilatesstretching și yoga.

Multe centre de fitness au cursuri de probă, astfel încât să poți încerca toate direcțiile și să vezi ce ți se potrivește. Și pentru a nu te plictisi, combină diferite direcții. De exemplu, mergi la Zumba de câteva ori pe săptămână, iar în weekend - la Pilates sau la stretching.

Învață antrenamente acasă
Unora nu le place să se antreneze în sală. De exemplu, oamenii pot fi jenați de alți vizitatori de sală sau nu sunt pregătiți să cheltuiască: abonamentele anuale costă adesea destul de scump, dar nu neapărat costul este problemă. La urma urmei, un centru de fitness potrivit poate fi departe de casă. Nu toată lumea vrea să ia cu ei la muncă  haine sportadidași și o sticlă de apă de un litru și jumătate de câteva ori pe săptămână, apoi să se întoarcă acasă după nouă seara.
Dacă antrenamentul la sală nu funcționează pentru tine, încearcă să faci mișcare acasă. Începeți cu un videoclip de pe YouTube - acolo puteți găsi atât complexe scurte, de până la 20 de minute, cât și pe oră, ca în sala de sport. Subiectul îl alegi singur. De exemplu, dacă vrei să te distrezi, caută dans, iar dacă ai nevoie să te încălzești, încearcă să faci stretching.

Începe să mergi la piscină
Cred că știi că înotul este foarte benefic și antrenează toți mușchii fără să pună presiune pe articulații.
Piscine sunt aproape în fiecare oraș și sunt cel mai adesea situate pe teritoriul complexelor sportive. Și uneori puteți găsi opțiuni deschise - apa din ele este încălzită, astfel încât să puteți înota în aer liber chiar și iarna.

- Aerobică în apă - te înscrii într-un grup și faci fitness, dar în apă. Datorită rezistenței sale, chiar și exercițiile simple ajută la pomparea bine a mușchilor.

Susține corpul ca să nu depoziteze excesul
În extrasezon, zilele se scurtează și multora le este dor de soare. Acest lucru provoacă creșterea în greutate [1] și, de asemenea, afectează starea de spirit: oamenii se simt triști mai des toamna decât vara [2]. Într-o astfel de situație, mulți oameni vor să se răsfețe cu mâncare delicioasă. Dacă devine prea multă, antrenamentul poate să nu fie suficient pentru a te menține în formă.
Dacă o persoană mănâncă mai multe calorii decât poate consuma, excesul va fi depus în talie și șolduri.
Pentru a preveni acest lucru, puteți adăuga în dietă  nutraceuticele  Kirrano  care susțin ficatul, rinichii, sistemul circulator,  contribuie la managementul greutății corporale.
Componentele – fenicul, rozmarin, inulina, susțin procesele digestive cum sunt balonarea, indigestia, ajută evacuarea de gaze, stimulent al secreției lactate. Inulinul este prebiotic. Rozmarinul are proprietăți antiseptice.
Vitamina A și D3 contribuie la procesul de diferențiere celulară,  la funcționarea normală a sistemului imunitar,  la metabolismul normal al fierului,  la menținerea sănătății membranelor mucoase,  la absorbția, utilizarea normală a calciului și fosforului, la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, la menținerea funcției normale a sistemului muscular.

 

 

Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.