Ficatul tău: Organ vital pe care nu trebuie să-l neglijezi

Ficatul tău: Organ vital pe care nu trebuie să-l neglijezi

Cât de multe știți despre ficatul d-voastră? Dacă sunteți o persoană sănătoasă, probabil că nici măcar nu vă gândiți la asta - și există un motiv întemeiat pentru aceasta: ficatul nu doare și, prin urmare, adesea se face cunoscut despre starea sa de sănătate abia în ultimul moment, când practic nu mai funcționează. Deoarece ficatul joacă un rol vital, este logic să aflați mai multe despre el, mai ales dacă aveți un istoric de probleme cu acest organ vital.

  

Ce face ficatul?

Ficatul este ca o fabrică. Controlează totul, de la conversia nutrienților din alimente în energie, producția de proteine ​​și anticorpi, până la depozitarea și consumul acestora. Ficatul îndeplinește peste 500 de sarcini importante și inițiază câteva mii de reacții chimice în fiecare zi.

Funcțiile sale principale sunt funcțiile metabolice. Tot ceea ce se mănâncă sau se consumă, fie că este vorba despre alimente, alcool, droguri sau toxine, este filtrat de ficat. Imediat ce consumăm alimente, acestea sunt digerate în stomac și intestine, după care nutrienții descompusi sunt absorbiți în sânge și intră în ficat. În același timp, ficatul știe când este timpul să se detoxifice, să elimine toxinele din organism, când să rețină nutrienții și când să le elibereze înapoi în sânge.

Menține o cantitate constantă de zahăr în sânge și elimină excesul de zahăr, depozitându-l sub formă de glicogen. De îndată ce nivelul zahărului scade, ficatul transformă glicogenul stocat înapoi în glucoză, cu care saturează sângele, furnizând instantaneu energie tuturor celulelor corpului. Odată ce aportul de glicogen este epuizat, ficatul va crea glucoză din alți carbohidrați și chiar din unele forme de proteine.

Ficatul descompune grăsimile pe care le consumi și le stochează pentru utilizare ulterioară și, de asemenea, poate sintetiza unele grăsimi, cum ar fi colesterolul. 

Iată câteva sfaturi nutriționale pentru a ajuta la menținerea sănătății ficatului:

  • Alegeți alimente bogate în fibre, inclusiv fructe și legume proaspete, pâine cu cereale integrale, orez și cereale.
  • Evitați alimentele bogate în grăsimi saturate, zahăr și sare, inclusiv alimentele de tip fast-food și prăjile.
  • Bea multă apă pentru a preveni deshidratarea și pentru a asigura funcționarea optimă a ficatului.
  • Reduceți consumul de alcool la minimum sau evitați-l cu totul.

Există suplimente nutritive naturale care ajută la menținerea sănătății ficatului.Suplimentele hepatice joacă un rol important și demonstrează rezultate pozitive atât în ​​cazul prevenției, cât și în prezența patologiilor identificate anterior (ca parte a tratamentului complex). Mecanismul lor de acțiune vizează reducerea stresului oxidativ, care apare atunci când oxigenul interacționează cu alte molecule pentru a forma radicali liberi.

HEPASALV HSS051 este un supliment cu o formulă complexă care nu doar menține confortul digestiv și hepato-biliar, ci sprijină și procesul de detoxifiere, ajutând ficatul să elimine eficient toxinele acumulate în organism. Prin susținerea fluxului de bilă, acest supliment contribuie la digestia corectă a grăsimilor și la reducerea încărcăturii asupra ficatului.

SILYMARIN SELECT SST12 este un supliment ce conține ingrediente active, precum armurariul (Silybum marianum) și extractul de anghinare, recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și pentru capacitatea de a sprijini regenerarea celulelor hepatice. Aceste ingrediente nu doar că ajută la protejarea ficatului împotriva stresului oxidativ, dar și îmbunătățesc funcțiile hepatice prin stimularea producției de bilă, facilitând astfel digestia. În plus, armurariul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra proceselor de detoxifiere, contribuind la eliminarea toxinelor din organism.

Un stil de viață sănătos este cel mai bun mod de a avea grijă de ficatul tău. Riscul de a dezvolta boala crește semnificativ dacă o persoană este supraponderală sau bea prea mult alcool. Așa că fii activ, mănâncă corect și ficatul tău te va iubi înapoi!

Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.