Colagenul și rolul său esențial în organism

Colagenul și rolul său esențial în organism

Ce este colagenul?

Colagenul este cea mai importantă proteină fibrilară pentru organism, care formează baza țesutului conjunctiv, asigurându-i rezistența și elasticitatea. Nu ne vom înșela dacă spunem că aproape jumătate dintr-o persoană este formată din colagen, iar tinerețea și sănătatea depind în mare măsură de structura fibrelor de colagen, precum și de nivelul de sinteză a acestei proteine ​​valoroase.

  

Datorită rezistenței mari a fibrelor, colagenul îndeplinește o funcție structurală și este responsabil pentru proprietățile mecanice, organizarea și forma țesuturilor. Odată cu vârsta, sinteza de colagen scade treptat, ceea ce duce la schimbări în întregul corp. Articulațiile își pierd mobilitatea, pielea devine mai aspră și mai groasă, țesuturile își pierd elasticitatea și se lasă.Din păcate, încă nu putem abandona complet îmbătrânirea, dar putem încetini procesul de estompare și să prelungim tinerețea.

Cum să sprijinim sinteza colagenului?

Producția de colagen poate fi îmbunătățită prin exerciții fizice, ajustări nutriționale și suplimente alimentare.

  • Activitate fizică moderată. Exercițiile fizice regulate sunt benefice pentru întregul corp. Acestea vă permit să rămâneți activ și să mențineți tonusul muscular ridicat chiar și la bătrânețe. Cu o activitate fizică moderată, circulația sângelui se îmbunătățește, saturația de oxigen a țesuturilor crește, iar nivelul sintezei de colagen crește. Dimpotrivă, lipsa activității fizice duce la congestie în mușchi, ligamente, articulații și la o încetinire a metabolismului colagenului în țesuturi.
  • Dieta echilibrata. Necesarul fiziologic de proteine ​​este de 75–114 g/zi pentru bărbați și 60–90 g/zi pentru femei. Dependența de diverse diete fără a număra cantitatea de proteine, grăsimi și carbohidrați poate duce la o lipsă de aminoacizi esențiali, o scădere a nivelului de colagen și, ca urmare, la o deteriorare a stării pielii, părului, unghiilor, slăbirea articulațiilor și subțierea ligamentelor. O dietă echilibrată, dimpotrivă, va furniza organismului aminoacizi, vitamine și minerale care sunt necesare pentru producerea de colagen.
  • Luarea de suplimente alimentare cu colagen. Suplimentele alimentare cu colagen sunt percepute de mulți ca produse de frumusețe. De fapt, efectul lor nu se limitează la aspect, pot aduce mult mai multe beneficii. În primul rând, pasiunea excesivă pentru fast-food duce la faptul că majoritatea oamenilor au o lipsă de masă musculară, pe care organismul o poate folosi ca depozit de aminoacizi. În al doilea rând, chiar și cu o cantitate suficientă de proteine, dar cu activitate fizică ridicată, este posibil ca organismul să nu aibă destui aminoacizi pentru sistemul musculo-scheletic. Luarea suplimentelor de colagen poate ajuta la menținerea unui nivel suficient de proteine ​​fibrilare pentru a satisface toate nevoile organismului dumneavoastră.

COLAGEN MARIN este un supliment nutritiv derivat din surse marine, recunoscut pentru multiplele sale beneficii asupra pielii, articulațiilor și părului. Este o formă hidrolizată de colagen care a fost descompusă în peptide mai mici, facilitând astfel absorbția sa în organism și este foarte popular datorită biodisponibilității sale ridicate. Acesta contribuie la menținerea elasticității și fermității pielii, fiind ușor absorbit de organism, ceea ce ajută la reducerea ridurilor și la îmbunătățirea aspectului general al tenului. Acest supliment este ideal pentru cei care doresc să își păstreze un aspect tânăr și sănătos sau care caută sprijin suplimentar pentru articulații și păr.

Prin adoptarea unor practici sănătoase și susținerea sintezei de colagen în organism, putem contribui la menținerea sănătății și la prelungirea tinereții, asigurându-ne că ne bucurăm de o viață activă și plină de vitalitate.

Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.