Beneficiile hepatoprotectorilor naturali: Soluții sigure pentru ficatul tău

Beneficiile hepatoprotectorilor naturali: Soluții sigure pentru ficatul tău

 

Natura a înzestrat ficatul cu capacitatea de a se vindeca singur. Dar totuși, resursele sale nu sunt nelimitate și, prin urmare, asigurarea unei protecție suplimentara pentru ficat este datoria noastră. Hepatoprotectorii naturali pot ajuta în acest sens.

  

Cum funcționează hepatoprotectorii naturali?

Hepatoprotectorii naturali includ preparate de origine vegetală și animală care contribuie la:

-creșterea rezistenței celulelor hepatice la influențele dăunătoare;

-normalizarea celor mai importante funcții ale ficatului, inclusiv capacitatea de a neutraliza toxinele;

-reducerea severității inflamației;

-refacerea celulelor hepatice deteriorate.

Alcoolul și fumatul, alimentația dezechilibrată, utilizarea necontrolată a medicamentelor, infecții, stres frecvent... Ficatul nostru este nevoit să respingă atac după atac.

Dacă sunteți interesat de hepatoprotectori cu eficiență dovedită, atunci fosfolipidele esențiale sunt unul dintre medicamentele de top. Istoria studiului lor datează de mai bine de 50 de ani, iar în acest timp și-au dovedit eficacitatea și siguranța.

Esențial înseamnă semnificativ, necesar. Și această definiție se aplică pe deplin fosfolipidelor, deoarece acestea sunt una dintre componentele cheie ale membranelor hepatocitelor - celulele hepatice.

Fosfolipidele esențiale de origine naturală din compoziția preparatelor sunt în mod ideal apropiate de fosfolipidele proprii ale organismului. Ei „găsesc” daune în membranele celulare și se integrează în ele, restabilind astfel structura și funcția hepatocitelor.

De asemenea, fosfolipidele esențiale ajută la încetinirea procesului de acumulare a grăsimilor și la reducerea inflamației în ficat, îmbunătățesc funcționarea mitocondriilor - „stațiile energetice” ale celulelor și cresc funcția de detoxifiere aficatului.

În grupul hepatoprotectorilor se află semințele de armurariu. Acestea conțin substanțe biologic active cunoscute sub numele de silimarină. Capacitatea sa de a proteja celulele hepatice de influența factorilor negativi (toxine, viruși, radiații etc.) este confirmată de rezultatele studiilor clinice.

Silimarina acționează în mai multe direcții simultan:

-„dezarmează” radicalii liberi și previne epuizarea glutationului antioxidant,

-îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului,

-prezintă proprietăți antiinflamatorii,

-previne pătrunderea toxinelor în celulele hepatice și are un efect protector asupra membranelor acestora,

-stimulează procesele naturale de auto-vindecare în ficat prin creșterea sintezei proteinelor.

Anghinare

„Nici o zi fără anghinare!” Cu o asemenea zicală, larg cunoscută în Roma Antică, Pliniu cel Bătrân a descris una dintre preferințele gastronomice ale contemporanilor săi. Și pentru noi astăzi, anghinarea este valoroasă nu doar ca delicatesă culinară, ci și ca un minunat hepatoprotector.

Anginare se remarcă prin conținutul ridicat de proteine, carbohidrați, vitamine C, B2, B6, caroten, minerale, substanțe aromatice și alte componente, datorită cărora ajută la refacerea celulelor hepatice și la îmbunătățirea funcției sale. La fel ca mulți alți hepatoprotectori naturali, anghinarea mărește protecția antioxidantă a membranelor celulelor hepatice și funcția sa de detoxifiere, ajută la eliminarea diferitelor toxine, săruri de metale grele, radionuclizi din organism și are un efect coleretic.

Sfecla roșie este un aliment alcalin, bogat în fosfor, fier, vitamina B, potasiu, mangan și vitamina C. Sucul de sfeclă este adesea recomandat datorită conținutului său ridicat de antioxidanți și nitrați. Betaina, un aminoacid esențial prezent în sucul de sfeclă, joacă un rol crucial în prevenirea acumulării de grăsimi în ficat, reducând riscul de "ficat gras", o afecțiune care poate evolua până la ciroză hepatică. Betaina nu doar că menține echilibrul fosfolipidelor în organism, ci și accelerează metabolismul substanțelor acide, scade nivelul total de colesterol și previne acumularea grăsimilor.

Suplimente alimentare cu efect hepatoprotector

Păpădia este recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății ficatului și bilei. Compușii activi din păpădie susțin funcționarea eficientă a stomacului, ficatului și bilei, având și un efect diuretic care facilitează eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, păpădia include substanțe care protejează celulele hepatice și oferă un efect tonic asupra ficatului, splinei și bilei.

HEPASALV HSS051 conține ingrediente hepatoprotectoare care sprijină ficatul și vezica biliară în mod natural. Acest supliment contribuie la detoxifierea organismului și promovează sănătatea ficatului și a sistemului digestiv.

SILYMARIN SELECT SST12 sprijină procesul de detoxifiere al ficatului și oferă protecție antioxidantă pentru a combate stresul oxidativ. Silimarina îmbunătățește sinteza proteică la nivelul ficatului și stimulează producerea de celule hepatice noi pentru a înlocui cele deteriorate, având totodată proprietăți antiinflamatoare.

În concluzie, menținerea unei funcționări optime a ficatului este esențială pentru bunăstarea generală. Chiar și apărătorii au nevoie de protecție. Acest lucru este pe deplin valabil pentru ficat, așa că să-i oferim sprijinul de care are nevoie!

Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.