AntiAge AA100 cu Acid hialuronic pentru nutriție și îngrijire a pielii

AntiAge AA100 cu Acid hialuronic pentru nutriție și îngrijire a pielii

 

Chiar și cei care sunt complet departe de industria frumuseții au auzit probabil despre efectul pozitiv al acidului hialuronic asupra pielii.Cu toate acestea, capacitatea acestei „molecule de frumusețe” de a hidrata pielea și de a reduce severitatea ridurilor este departe de singurele sale proprietăți benefice. În acest articol vă vom spune ce este acidul hialuronic ce funcții biologice îndeplinește, cum să luați suplimente alimentare cu acid hialuronic și ce efect se poate aștepta de la administrarea lor.

 


Structura și funcțiile acidului hialuronic
Acidul hialuronic este un polimer carbohidrat care se găsește în țesutul conjunctiv, epitelial și nervos. Molecula ce conține grupări carboxil, hidroxil și acetomidă care îi conferă proprietăți hidrofile,adică capacitatea de a absorbi și reține apa. Doar 1 gram din această substanță uimitoare poate conține până la 6 litri de apă.
Acidul hialuronic datorită prezenței sale în celule și în matricea intercelulară, joacă un rol crucial într-o varietate de procese biologice. Cu ajutorul lui, are loc diviziunea celulară, ajută la adaptarea la inflamația chimică și fizică, participă la regenerarea și migrarea celulelor, schimbul de ioni și metabolismul.


Funcțiile acidului hialuronic în piele
Aproape 50% din acidul hialuronic se găsește în piele, unde se leagă de apă, încetinește rata de evaporare și ajută celulele să rețină umiditatea. Datorită acidului hialuronic, pielea poate menține un nivel ridicat de umiditate, poate rămâne elastică și sănătoasă.
În derm, acidul hialuronic nu numai că reglează echilibrul apei și presiunea osmotică, dar acționează ca o sită, excluzând anumite molecule și stabilizând structurile pielii prin interacțiuni electrostatice.Rolul său în creșterea imunității pielii și stimularea proceselor de regenerare, precum și în lupta împotriva radicalilor liberi a fost dovedit.


Importanța acidului hialuronic pentru ochi
Rolul important în menținerea structurii stabile asemănătoare unui gel a umorii vitroase, o substanță transparentă care umple spațiul dintre cristalin și retina ochiului. Concentrația în corpul vitros uman variază de la 0,03 la 0,1%. Sinteza sa are loc continuu în celulele Müller ale retinei.
Cantități mici de acid hialuronic se găsesc și în filmul lacrimal de la suprafața ochiului și în membranele oculare. Moleculele sale se leagă de moleculele de apă, datorită cărora lacrima este reținută pe suprafața globului ocular. Ca parte a lichidului lacrimal, acidul hialuronic previne uscarea corneei, asigură stabilitatea și transparența filmului lacrimal, protejând astfel corneea și întreaga suprafață a ochiului de uscare, dezvoltând tulbureală și inflamație. Concentrația de acid hialuronic în lacrimi crește atunci când suprafața oculară este deteriorată, ceea ce favorizează în mod natural procesele de reparare a țesutului deteriorat.

De ce scade sinteza și cum se manifestă lipsa acidului hialuronic ?
Până la vârsta de aproximativ 25 de ani, organismul produce o cantitate suficientă dar odată cu vârsta sinteza acestuia începe treptat să scadă. O scădere a producției apare din cauza îmbătrânirii biologice a organismului, dar sub influența unor factori nefavorabili acest proces se poate accelera. Producția de acid hialuronic este afectată negativ de fumat, abuzul de alcool, expunerea prelungită la soare, alimentația necorespunzătoare și luarea anumitor medicamente.


Suplimentele ANTIAGE  AA100 de la KIRRANO pentru îngrijirea pielii și frumuseții sunt special formulate cu ingrediente cheie, oferind o hidratare profundă, îmbunătățind elasticitatea și tonusul pielii, și protejând împotriva semnelor de îmbătrânire. Acestea conține nutrienți esențiali care susțin regenerarea celulară, reducerea ridurilor și menținerea unui aspect tânăr și radiant, asigurând o frumusețe naturală din interior.

Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.