Sfaturi eficiente pentru prevenirea venelor varicoase

Sfaturi eficiente pentru prevenirea venelor varicoase

Varicele sunt un termen des întâlnit în reclame, discuțiile prietenilor și diverse surse de informare. Această afecțiune se manifestă prin umflarea picioarelor, senzație de greutate, vene vizibile, precum și apariția „pânzelor” și „venelor de păianjen” pe membrele inferioare. De obicei, majoritatea surselor prezintă soluții pentru tratarea acestei probleme după diagnosticarea venelor varicoase. Noi vom încerca să descoperim ce măsuri pot fi luate pentru a preveni această afecțiune.

  

Ce sunt venele varicoase?

Venele varicoase reprezintă o modificare a stării normale a venelor superficiale ale corpului, determinând dilatarea lor și afectând circulația sângelui din cauza funcționării ineficiente a pompei venoase. Pompa venoasă este un sistem în care valvele din venele sănătoase se deschid atunci când mușchii se contractă, iar în momentul relaxării, împiedică refluxul sângelui. Cu o activitate musculară intensă la nivelul picioarelor, pompa venoasă funcționează corespunzător. Însă, în poziții prelungite de stat pe scaun sau în picioare, sângele poate stagna în vene. Când există o predispoziție pentru varice, venele continuă să se dilate, pereții lor devin mai slăbiți, iar valvele nu mai funcționează corect. Varicele afectează o parte semnificativă a populației peste 30 de ani, fiind raportate simptome la aproximativ 25% dintre femei și 20% dintre bărbații activi.

Reguli simple pentru a favoriza circulația sângelui și a preveni varicele

Menține un stil de viață activ Exercițiile fizice regulate vor contribui la menținerea sănătății venelor, astfel încât este important să te miști cât mai mult: plimbări zilnice, exerciții precum ridicări ale gambelor sau mers pe bicicletă.

Menține-ți greutatea în limite normale Persoanele supraponderale sunt mai expuse riscului de a dezvolta varice, deoarece presiunea asupra venelor este mai mare. De aceea, este esențial să reduci excesul de greutate sau să îți menții greutatea la un nivel sănătos.

Modifică-ți obiceiurile Evită obiceiurile care pot reduce tonusul venelor, cum ar fi băile fierbinți, saunele și expunerea prelungită la soare. Adaugă un masaj automasaj blând, cu mișcări de jos în sus, pentru a stimula circulația sângelui.

Important! Masajul este recomandat doar pentru prevenirea varicelor și este contraindicat după diagnosticare.

Adoptă o dietă sănătoasă O alimentație echilibrată și bogată în nutrienți este esențială pentru sănătatea venoasă și generală. „Mai multe legume și fructe, mai puține alimente sărate și afumate” – aceasta este o regulă de bază pentru a face alegeri alimentare sănătoase.

Alimente de evitat pentru vene sănătoase:

  • Limitează consumul de sare
  • Redu consumul de zahăr
  • Evită grăsimile saturate
  • Renunță la fast-food
  • Evită alimentele care provoacă constipație

Chiar dacă mișcarea și o alimentație bogată în vitamine și minerale pot ajuta la prevenirea varicelor, uneori acestea nu sunt suficiente. Suplimentele alimentare pot fi de ajutor în aceste situații.

Pentru a îmbunătăți circulația sângelui, a reduce riscul formării cheagurilor de sânge și a evita senzația de picioare grele, poți opta pentru suplimente care conțin vitamine, resveratrol și polifenoli. Aceste ingrediente naturale sprijină sănătatea circulatorie și întăresc pereții vaselor de sânge.

VENOSALV VS137 este un supliment alimentar cu o formulă naturală, conținând vitamine, polifenoli și extracte care susțin circulația sângelui, contribuind la prevenirea varicelor și menținerea sănătății vaselor de sânge fără a afecta negativ organismul.

Ai grijă de sănătatea ta și nu lăsa varicele să îți afecteze bucuria de a trăi!

Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.