Opt obiceiuri pentru creșterea rezistenței, a concentrării mintale și îmbunătățirea memoriei

Opt obiceiuri pentru creșterea rezistenței, a concentrării mintale și îmbunătățirea memoriei

Ritmul mereu accelerat al vieții moderne și presiunile constante ale multitasking-ului impun cerințe imense asupra fiecăruia dintre noi. Timpul pentru amânare pur și simplu nu există. De îndată ce te oprești, riști să rămâi în urmă. Într-un astfel de context, sistemul nostru nervos este supus unui stres considerabil și poate ceda. Este esențial să găsim echilibrul necesar pentru a ne proteja sănătatea mentală și fizică, cultivând momente de relaxare și liniște în mijlocul agitației cotidiene. Așadar în lumea în care ritmul vieții devine tot mai rapid și cerințele profesionale cresc exponențial, este esențial să învățăm să lucrăm eficient fără a ne compromite sănătatea.

 Iată câteva sfaturi pentru a atinge acest echilibru:

1. Stabiliți obiective realizabile
A-ți stabili sarcini la scară largă, greu de implementat, este extrem de neproductiv. Deci, nu numai că nu îți vei atinge scopul, dar vei experimenta și un sentiment de dezamăgire, care îți va afecta negativ stima de sine și performanța viitoare. Pentru a crește productivitatea, trebuie să stabiliți obiective zilnice care să fie realizabile și măsurabile , este important ca implementarea acestor obiective să depindă numai de abilitățile și capacitățile dumneavoastră.
2. Stabiliți-vă orele cele mai productive.
Fiecare persoană are propriile lui bioritmuri zilnice, care determină activitatea corpului în timpul zilei. Unora le place să se trezească devreme și să se simtă cel mai bine în prima jumătate a zilei, în timp ce altora, dimpotrivă, se leagănă mult timp după somn și simt un val de energie seara. Observați-vă și aflați ce ore lucrați cel mai productiv. Folosiți acest timp pentru a finaliza sarcinile cele mai complexe și importante și lăsați ore cu productivitate scăzută pentru sarcinile de rutină care nu necesită concentrare și stres ridicat.
3. Obișnuiește-te de a planifica.
Veți putea face mai multe dacă alocați un anumit timp pentru fiecare sarcină. Se știe că este mai bine să efectuați sarcini complexe în mai multe abordări cu pauze scurte. Există diferite metode. De exemplu, o abordare de 30 de minute. Îți marchezi timpul, petreci 30 de minute făcând o singură sarcină, fără a fi distras de alte lucruri sau conversații cu colegii. Apoi faceți o pauză de 5-10 minute și apoi reveniți la lucru. Există o altă opțiune. De exemplu, de la 9:00 la 10:00 dai apeluri telefonice, de la 10:00 la 12:00 lucrezi la un proiect, iar de la 12:00 la 13:00 ții o întâlnire pentru a coordona cu ceilalți membri ai echipei. Amintiți-vă că planificarea și execuția sunt cheile pentru creșterea productivității.
4. Evitați multitaskingul.
Executarea simultană a mai multor sarcini deodată duce la faptul că niciuna dintre ele nu este rezolvată 100%. Se pare că lucrezi, și nu există nici un minut liber, dar nici rezultat, sau obții un rezultat care nu ți se potrivește. În același timp, sistemul nervos obosește, energia este cheltuită ineficient, iar performanța scade. Dacă doriți să creșteți productivitatea, opriți multitaskingul - asumați întotdeauna un singur lucru. Vă permite să rezolvați două sarcini în loc de cinci într-o zi, dar acestea vor fi finalizate 100%.
5. Învață să spui „nu”
Capacitatea de a refuza politicos iți va fi utilă atât pe plan personal cât și profesional, mai ales dacă lucrezi în echipă. Desigur, trebuie să-ți ajuți colegii, dar dacă risipiți energie la fiecare cerere, nu va fi suficient pentru a vă îndeplini propriile sarcini. Într-o situație în care ești abordat și ți se cere ajutor, poți răspunde: „Îmi pare rău, sunt foarte ocupat acum. Îmi voi termina munca și apoi te ajut” sau „Nu pot face nimic acum, trebuie urgent să rezolv această problemă”.
6. Găsiți timp să vă relaxați
Oamenii nu sunt roboți și, pentru a lucra productiv, trebuie să ne odihnim corespunzător.Supraefortu constant este plin de epuizare fizică și psihică, care poate duce la epuizare emoțională și chiar depresie. Dar odihna este diferită de odihnă. Petrecerile de seară cu prietenii și pauzele de vineri nu sunt deloc ceea ce are nevoie corpul tău. Excursiile în natură, drumețiile, lectura și meditația calmează perfect sistemul nervos și te încarcă cu energie pozitivă, așa că găsește timp pentru odihnă adecvată.
7. Restabiliți un somn sănătos
Calitatea somnului ne afectează direct calitatea vieții și performanța. Dacă nu dormi suficient, atunci nu se poate vorbi de productivitate. Dacă nu dormi, sistemul tău nervos pur și simplu nu se va putea recupera și va lucra în mod constant la limita sa. Doriți să vă îmbunătățiți performanța? Antrenează-te să te culci cel târziu la 23:00, iar dacă te trezești la 6:00, atunci până la 22:00. Cu o oră înainte de culcare, renunțați la gadgeturi și petreceți acest timp cu calm: ascultați muzică relaxantă sau citiți ceva ușor. Poate îți va fi greu la început, dar treptat te vei adapta și va deveni un obicei.
8. Luați vitamine pentru a vă susține sistemul nervos.
Cu stilul de viață modern și ritmul de viață, sprijinul nutrițional este nevoie de aproape fiecare persoană, și mai ales de cei a căror muncă implică un stres mental și mental ridicat. Suplimentele alimentare pentru susținerea sistemului nervos și a somnului sănătos pe bază de ingrediente naturale ajută la menținerea nivelului adecvat de vitamine si minerale, activează rezervele interne ale organismului, ajută la creșterea energiei si îmbunătățește performanțele.
Gama de produse de la KIRRANO cu  suplimente alimentare pentru a susține sistemul nervos, a îmbunătăți funcția creierului precum și la creșterea rezistenței și a concentrării mintale.Energy Booster EBS467 oferă susținere energetică pentru creșterea rezistenței și concentrării mentale. Crește energia, rezistența și potența, oferă un echilibru îmbunătățit și o senzație crescută de bunăstare. Ajută la menținerea unui libido sănătos, stimulând dorința și fertilitatea.

Memory Booster MBS72 susține sănătatea creierului și are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului nervos. Reduce senzația de oboseală și epuizare și susține funcția mitocondrială și sănătatea celulelor nervoase, optimizând fluxul sanguin către creier.Clever OM COM 1485 ajută la menținerea activității zilnice, menținerea memoriei, concentrarea mintală. La fel menține valoarea normală a presiunii arteriale, nivelurile normale ale colesterolului și glicemiei, combate oboseala și revitalizează organismul.
MAGNITEN MGT10 reprezintă o sursă excelentă de magneziu, esențial pentru sănătatea noastră generală. Formula sa inovatoare se bazează pe bisclicinatul de magneziu.

Bisclicinatul de magneziu este o formă specială a acestui mineral vital, care este legată de o substanță numită glicină, prezentă natural în proteinele corpului nostru. Această legătură îmbunătățește absorbția și utilizarea magneziului de către organism, contribuind la maximizarea beneficiilor sale pentru sănătate. Prin implementarea acestor strategii și suplimentarea dietei cu suplimente, puteți crește performanța și eficiența fără a vă compromite sănătatea. Acordând atenție echilibrului dintre muncă și viață personală, veți putea naviga mai ușor prin provocările zilnice și veți atinge succesul dorit.

Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.