Cum să-ți oprești articulațiile să “scârție” ?

Cum să-ți oprești articulațiile să “scârție” ?

Când auzim ceva despre dureri de articulații, ne imaginăm bunici de peste 70 de ani. Expirăm liniștiți și ne gândim că articulațiile mai au mult de parcurs până la o astfel de stare.

Dar asta este în zadar.
În primul rând, cel puțin jumătate dintre persoanele cu vârsta peste 18 ani suferă de dureri musculo-scheletice. Prin urmare, prevenirea primară a articulațiilor trebuie efectuată de la o vârstă tânără.
În al doilea rând, durerile articulare sunt o problemă care a devenit mult mai tânără în ultima vreme. Cu siguranță există cineva în cercul tău care este deranjat de durerile de spate sau de genunchi.
Sau poate ești tu.
         
Simptomul principal
Principalul simptom este durerea pulsantă în articulație, mâncărimea și înroșirea pielii din jurul inflamației și rigiditatea mișcării. Durerea în articulația afectată poate apărea atunci când puneți greutate pe articulație (în timpul mișcării) sau poate apărea spre sfârșitul nopții. Dimineața, în articulația dureroasă se observă adesea rigiditate (mobilitate limitată). Apoi, în timpul zilei, persoana „se plimbă”, mobilitatea este restabilită, iar durerea dispare sau scade.

Principalele motive
Cauzele durerii pot fi ca de obicei - un stil de viață sedentar, o dietă dezechilibrată, muncă fizică grea. Încă nu foarte frecvente - pantofi strâmți, răni primite în timpul antrenamentului de forță, ereditate. Și oricare ar fi cauza externă a durerii în articulații, cea internă este întotdeauna aceeași - o schimbare în compoziția lubrifierii articulațiilor.

Mecanismul de apariție.
Pentru ca articulațiile noastre să fie mobile și mobile, acestea trebuie să fie în contact unele cu altele folosind o căptușeală sinovială. Și numai în această condiție articulațiile nu se vor „freca” unele de altele și se vor uza. În acest scop, membrana sinovială și celulele sale produc un lubrifiant numit lichid sinovial, care lubrifiază și hrănește simultan articulația. Când compoziția fluidului se modifică, lubrifiantul devine mai puțin vâscos și nu mai poate asigura alunecarea îmbinărilor pur și simplu „se șterg” una de cealaltă.
La orice vârstă, este necesar să se asigure furnizarea tuturor componentelor lichidului sinovial necesare, care vor ajuta la restabilirea consistenței sale și a activității normale a celulelor cartilajului.

Acum, principalul lucru este: ce va servi ca prevenire pentru a menține articulațiile sănătoase?

Acidul hialuronic este o componentă esențială care conferă vâscozitatea necesară lichidului sinovial. Principala sa funcție este de a reduce frecarea în articulații și de a menține mișcările fluide. Acidul hialuronic protejează cartilajul de modificările degenerative, prevenind uzura acestuia.
Pentru ca lichidul interarticular să se formeze în cantitatea corectă, este necesar colagenul. În lipsa acestuia, sub sarcină, articulațiile încep să se uzeze și să se deterioreze. Colagenul menține fermitatea și elasticitatea articulațiilor.
Un raport optim între glucozamină și condroitină asigură o protecție fiabilă a articulațiilor și a țesutului conjunctiv, contribuind la formarea și întărirea oaselor, cartilajelor, tendoanelor, ligamentelor și capsulei sinoviale.
Pentru a asigura o protecție completă a articulațiilor, este util să adăugați metilsulfonometan (MSM). Principalul său ingredient activ este sulful, care întărește articulațiile și reduce riscul de leziuni ale cartilajului. Sulful are un efect antiinflamator, ameliorează durerile articulare, reduce umflarea și îmbunătățește mobilitatea articulațiilor, promovând sinteza propriului colagen. Deși atât colagenul, cât și acidul hialuronic se produc în mod normal în organism, odată cu înaintarea în vârstă producția acestora scade semnificativ. De aceea, este important să folosim suplimente alimentare.

ARTOBARBAR HGB+ este un complex natural pentru sănătatea articulațiilor, cartilajelor și țesuturilor. Cu ingrediente precum colagen marin, acid hialuronic, MSM, glucozamină și condroitină, aminoacizi, vitamine și minerale, ajută la susținerea și menținerea mobilității, forței și flexibilității articulațiilor.

Fii atent la corpul tău. Dacă te confrunți cu cauzele sau simptomele bolilor musculo-scheletice, începe acum să acorzi primul ajutor articulațiilor tale.

Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.