Clorofila: secretul verde pentru un organism sănătos și energic

Clorofila: secretul verde pentru un organism sănătos și energic

Clorofila este unul dintre principalii pigmenți vegetali găsiți în natură, alături de carotenoizi și flavonoizi. Astăzi, clorofila este utilizată în mod activ sub formă de aditivi alimentari. Are beneficii dovedite și incontestabile pentru organism.
În regnul vegetal, clorofila este o biomoleculă care acționează ca un pigment și este capabilă să absoarbă lumina soarelui prin fotosinteză. Oferă plantelor culoarea verde caracteristică. Clorofila se găsește în diferite plante și ierburi aromatice, precum și în alge. În prezent, clorofila este extrasă special pentru producerea de suplimente alimentare, deoarece consumul ei exclusiv din alimente rămâne scăzut. Într-adevăr, este dificil să se realizeze absorbția clorofilei pentru că aceasta se găsește în principal în fibrele vegetale, care nu sunt absorbite de corpul uman.          

Beneficiile clorofilei

Desigur, clorofila are proprietăți dovedite pentru sistemul circulator, dar această moleculă de plantă are și alte beneficii recunoscute, iată câteva dintre ele:
• Eficient împotriva oboselii și apatiei;
• Ajută la menținerea sănătății florei intestinale si promovează dezvoltarea bacteriilor probiotice sănătoase;
• Are proprietăți antioxidante pronunțate;
• Ajută la reducerea nivelului ridicat de colesterol.

Alte beneficii ale consumului de clorofilă includ: stimularea sistemului imunitar, protejarea colonului, ficatului, stomacului și vezicii biliare de toxine și eliminarea excesului de acid. Astfel, ajută la îmbunătățirea sănătății generale a sistemului digestiv și la rezolvarea problemelor comune precum flatulența, respirația urât mirositoare sau digestia dificilă.

Unde se găsește clorofilă în alimente
Clorofila se găsește în mod natural în toate plantele verzi, inclusiv în legumele și ierburile aromatice, precum și în alge. Printre alimentele cu cel mai ridicat conținut de clorofilă se numără spanacul, pătrunjelul, năsturelul, fasolea verde, rucola și prazul. Este important de înțeles că procesul de gătire duce la o scădere a conținutului de clorofilă din legume cu 30-50%. În plus, clorofila care este consumată din aceste legume sau chiar sucuri verzi proaspete nu va fi eficientă pentru organism, deoarece nu este absorbită și absorbită de organism atunci când se află în interiorul celulelor vegetale. De aceea, pentru o suplimentare eficientă, se recomandă utilizarea suplimentelor alimentare.

  

BODY CLEANSE BCS 490 este un supliment alimentar, conceput pentru a sprijini procesul de detoxifiere naturală a organismului, contribuind în același timp la controlul greutății, creșterea nivelului de energie și întărirea sistemului imunitar. Acest supliment ajută la eliminarea toxinelor, promovează o digestie sănătoasă și susține regenerarea celulară. De asemenea, contribuie la menținerea unui aspect sănătos al pielii. În plus are un efect antioxidant și protejează celulele de stresul oxidativ.
Deși suplimentele au multe beneficii pentru organism, important de reținut că acestea sunt doar o parte a unui stil de viață echilibrat și sănătos, în care dieta, somnul și activitatea fizică joacă un rol esențial.

Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.